Гречані хлібці — це універсальний продукт, який чудово поєднується з різними інгредієнтами, що дозволяє готувати як прості, так і складні закуски та повноцінні страви. У статті розповідаємо, з чим можна поєднувати хлібці з гречаної крупи, щоб було смачно та корисно.
Авокадо
Це одне з найпопулярніших поєднань. В авокадо багато корисних жирів, антиоксидантів та вітамінів, тому м’якоть плода відмінно поєднується з безглютеновими та низьковуглеводними гречаними хлібцями. А масляна м’яка текстура авокадо створює цікавий контраст із крихкістю хлібців. Щоб приготувати смачну та поживну закуску, можна просто розім’яти м’якоть вилкою, трохи посолити, поперчити, збризкати лимонним соком для запобігання потемнінню та намазати на хлібці з гречаної крупи. Також можна прикрасити готові бутерброди скибочками огірків, половинками помідорів чері, гілочками кінзи, петрушки або руколи, щоб зробити смак більш освіжаючим та насиченим.
Творог
М’який сир містить багато тваринного білка і чудово поєднується з гречаними хлібцями. Можна використовувати як звичайний, і зернистий сир. Щоб закуска з цих двох інгредієнтів вийшла солодшою та смачнішою, рекомендується купити гречані хлібці, сир і трохи свіжих ягід — малини, чорниці. Для тих, хто віддає перевагу солоним стравам, рекомендується додати спеції або зелень: паприку, часник, кріп, петрушку.
Яйця та овочі
Для приготування ситної закуски на швидку руку необхідно зварити яйце, нарізати кружальцями і викласти на хлібці. Зверху можна додати свіжі овочі — огірок, помідори, листовий салат, шпинат. Готова закуска вийде смачною та збалансованою, оскільки у її складі будуть білок, жири, вуглеводи, клітковина, вітаміни та мінерали. Щоб збагатити смаковий профіль страви, можна його трохи посолити та поперчити.
Лосось
Гречані хлібці добре поєднуються з копченим та солоним лососем — багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які корисні для серця та судин. Для приготування закуски слід змастити хлібці м’яким вершковим сиром або хумусом, а потім покласти скибочки лосося. Якщо хочеться приготувати складнішу страву, можна додати до списку інгредієнтів свіжу зелень, скибочку лимона або каперси, доступні для замовлення в маркеті важливих штук MAUDAU.
Сир
Із хлібцями з гречаної крупи можна використовувати і м’які, і тверді сорти сиру: фету, рикотту, пармезан, чеддер. Також можна додати оливки, помідори чері, зелень. Якщо хочеться більш контрастного гастрономічного поєднання, можна зробити бутерброди з горіхами або медом.
Хумус
Хумус з нуту — відмінне джерело рослинного білка та клітковини. Його можна просто змастити на хлібці, а потім додати трохи спецій: лимонного соку, часнику, тхіну. Можна використовувати як класичний хумус, так і з різноманітними добавками — буряком, томатами, авокадо. Також можна додати до складу свіжі овочі – огірки, помідори, перець.