Піца це страва, яку люблять люди різного віку та статусу. Навіть ті, хто дотримується радикальної дієти, не відмовляє собі в задоволенні поласувати шматочком піци. Доставка піци це дійсно популярна послуга в українських містах. Отримати гастрономічне блаженство можна, якщо заказати піцу в Ужгороді. Проте існує багато суперечок на рахунок піци. І одна із них це думка про те, що піца містить лише пусті калорії, які призводять до збільшення ваги. Чи це так? Давайте розберемося.
Яка піца є шкідливою?
Якщо ви й досі готуєте піцу з додаванням копчених ковбас, бекону, жирних сортів сирів, майонезу та на білому пшеничному борошні вищого ґатунку, то навряд чи це можна назвати корисним продуктом. Таке борошно містить пусті вуглеводи, які швидко підвищують рівень цукру, і людина через короткий час знову відчуває голод. Таким чином швидко набирається зайва вага. До того ж шматочок такої піци, як із нашого прикладу, буде містити близько 30 % насиченого жиру, який людина споживає протягом доби. А ще, якщо запивати таку піцу солодким газованим напоєм, то зайва вага та проблеми з підшлунковою залозою вам гарантовані.
Наша стаття написана для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям та вживає піцу, приготовану з корисних інгредієнтів.
Яка вона, корисна піца?
Щоб їсти піцу і не набирати зайву вагу, потрібно вживати страву зі здорових інгредієнтів. Для цього потрібно замовляти піцу в перевірених закладах, де її готують зі свіжих, якісних, корисних продуктів. Тож, які правила приготування корисної піци?
- В піці важливим є не кількість тіста, а його склад. Якщо корж для піци приготувати з цільнозернового борошна, то один-два шматочки такої страви ніяким чином не вплинуть на вашу фігуру.
- Додавайте в тісто замість соняшникової олії оливкову. Вона буде менш калорійною на відміну від рослинної та більш кориснішою.
- Також важливим питанням є підбір інгредієнтів для начинки. Якщо ви на суворій дієті, то можна зупинити свій вибір на овочевій начинці. Дуже смачною є піца з грибами, томатами, баклажанами та іншими корисними овочами. Тим, хто не може відмовити собі у м’ясі, можна використовувати начинку з курки або індички. Не шкодять фігурі начинки з морепродуктів: мідії, кальмари, креветки тощо.
- Обираючи сир для піци, краще зупинити вибір на нежирних сортах: моцарела, Адигейський, Чедер. Такі види сиру відмінно підходять тим, хто стежить за кількістю калорій, що споживається з їжею.
- Соус для піци краще використовувати томатний, приготований зі свіжих подрібнених помідорів. Він не містить ніяких шкідливих домішок.
А ще піца знижує вироблення кортизолу — гормону стресу та підіймає настрій. Тож не варто відмовляти собі в насолоді смакувати італійським смаколиком. Головне, не перестаратися, а слідкувати за розміром порцій. Саму смачну і найкориснішу піцу готують в Pronto.