Розширити можливості професійної кухні допоможе пароконвектомат. Це професійне кухонне обладнання, що дає змогу комбінувати режими парового оброблення й гарячого повітря. Таке поєднання забезпечує приготування страв на різних режимах – від делікатного до пару до інтенсивної випічки.
![Електричні пароконвектомати Rational](https://marketer.ua/wp-content/uploads/2025/01/image1-1.jpg)
Електричні пароконвектомати Rational
Принцип роботи пароконвектомата
Пароконвектомати електричні поєднують у собі два способи приготування їжі:
- конвекція – гаряче повітря всередині камери рівномірно обтікає продукти з усіх боків, забезпечуючи золотисту скоринку та пропікання;
- парове оброблення – вода перетворюється на пару, яка проникає всередину продуктів, роблячи їх соковитими та м’якими, а також зберігаючи всі корисні речовини.
Також можна комбінувати ці два методи для приготування широкого асортименту страв.
Переваги використання пароконвектомата на професійній кухні
Для продуктивної та успішної роботи кухні важливо забезпечити максимально комфортні умови, що передбачає наявність необхідної техніки й обладнання. Пароконвектомат робить приготування їжі на професійній кухні не тільки простішим, але й якіснішим. Для справної роботи рекомендується використовувати також підставку під пароконвектомат. Чим корисна ця техніка на кухні:
- Універсальність. Пароконвектомат дає змогу готувати безліч різноманітних страв.
- Збереження якості продуктів. Завдяки парі у продуктах зберігаються не тільки природна соковитість та м’якість, а також вітаміни й мінерали, що робить їжу більш корисною. Страви, приготовані в пароконвектоматі, не вбирають сторонні запахи, що особливо важливо під час приготування різних продуктів одночасно.
- Економія часу. Завдяки рівномірному прогріванню продуктів пароконвектомат дає змогу скоротити час приготування страв.
- Енергоефективність. Пароконвектомати споживають менше енергії, як порівняти з традиційними печами.
- Гігієнічність. Пароконвектомати легко очищаються й дезінфікуються, що важливо для дотримання санітарних норм на професійній кухні. Завдяки спеціальному столу підставці під пароконвектомат можна його розмістити на кухні в будь-якому зручному місці.
- Точний контроль температури та вологості. Завдяки цій функції ви можете досягти ідеального результату під час приготування будь-якої страви.
Також пароконвектомат може використовуватися не лише для приготування, а й для розігрівання, розморожування й навіть низькотемпературного готування.
Електричні пароконвектомати Rational – це високоякісне обладнання для кухні, яке завдяки своїм можливостям може істотно підвищити якість страв і продуктивність вашої кухні.