Головні подібності міцних алкогольних напоїв — високий вміст спиртів і технологія виробництва. Усі вони виготовляються методом дистиляції, тобто перегонки сировини. На цьому схожі характеристики закінчуються. Міцний алкоголь сильно різниться за смаком і культурою розпивання. Розглянемо найпопулярніші напої у світі.

ТОП-6 найпопулярніших міцних алкогольних напоїв
Горілка
По суті, це розбавлений спирт. Він може бути виготовлений на основі таких культур:
- пшениця;
- жито;
- ячмінь;
- кукурудза;
- картопля;
- цукровий буряк.
Як правило, використовується якась одна культура. Так, фінська Коскенкорва виготовляє горілку з ячменю. А український бренд Микита використовує кукурудзу.
Горілка вирізняється прозорим кольором і нейтральним смаком із легким натяком на спиртуозність. Вона добре поєднується з багатьма стравами, починаючи від супів і закінчуючи бутербродами, тому часто супроводжує застілля.
Бренді
Велика група напоїв, у якій представлені:
- коньяк;
- арманьяк;
- піско;
- граппа.
В основу рецептури покладено виноград. Також зустрічається бренді з яблук, абрикосів, вишень і персиків. Смак залежить від основного компонента. Зазвичай він – насичений і багатогранний. Для бренді характерний бурштиновий відтінок. Його п’ють у чистому вигляді.
Джин
До складу цього напою входять спирти зі злакових культур і ялівець. Він надає джину характерного смаку й аромату. Тому часто цей напій називають ялівцевою горілкою. Також у джин додають екстракти інших рослин: апельсина, лимона, полуниці тощо. Ялівцеву горілку можна пити в чистому вигляді та в коктейлях з іншими напоями.
Ром
Відомий піратський напій родом із країн Карибського басейну. Головний компонент рому — цукрова тростина. Він надає алкоголю смак підсмаженого цукру. Виробники випускають великий вибір напоїв. Їх ділять за кольором:
- білий або срібний — прозорий напій із нейтральним смаком, який частіше слугує базою для коктейлів;
- золотистий — витримується в бочках, завдяки чому набуває багатшого смаку, можна пити в чистому вигляді або змішувати з іншими напоями;
- темний — витриманий ром насиченого бурштинового кольору, п’ють у чистому вигляді.
Текіла
Цей алкоголь — мексиканське надбання. І тільки ця держава має право випускати текілу. Головний компонент напою — агава. Якісна текіла на 100% складається з цих плодів. Вона вирізняється землистим смаком із рослинними нотками.

Текіла
Текілу п’ють із шотів із лаймом і сіллю. Також вона чудово підходить для приготування різноманітних міксів.
Віскі
Шляхетний алкогольний напій, який прославив Ірландію і Шотландію. В основу рецептури покладено дистилят зі злакових культур, переважно, солоду і ячменю. Також віскі може бути зроблений на основі пшениці, кукурудзи, жита. Представлена велика кількість стилів, які впливають на смак і аромат напою. У будь-якому разі у віскі можна відчути дубові мотиви. Його частіше п’ють у чистому вигляді.