Романтична вечеря – особлива подія, до якої слід підготуватися досконально. Немає необхідності замовляти готові страви в ресторані. При наявності години вільного часу і якісних продуктів все можна приготувати своїми силами.
Ми пропонуємо топ-5 простих, але вишуканих рецептів страв для романтичної вечері. А всі інгредієнти можна купити в торгових центрах мережі METRO.
Морепродукти
На закуску ідеальна ікра https://www.metro.ua/Blogs/pokupki/Vybyrayemo-delikates або червона слабосолона риба. Заготовити останню можна за добу до вечері. Шматок свіжої риби вагою 200-300 г слід промити проточною водою і обсушити паперовим рушником. Для засолу необхідно приготувати суміш солі і цукру в співвідношенні 2:1. Сіллю з цукром добре обсипають рибу з усіх боків, укладають в глибокий посуд і залишають при кімнатній температурі приблизно на 12 годин. За цей період необхідно перевернути рибу кілька разів. Потім заяложену сьомгу прибирають в холодильник до подачі на стіл.
Подати рибу можна в чистому вигляді нарізкою або укласти на маленькі білі канапе, попередньо змазані вершковим маслом.
Салат з моцарелою і хурмою
Для приготування вишуканої страви знадобиться:
- суміш салатів – 70 г;
- сир моцарелла – 100 г;
- стигла хурма – одна штука;
- кедрові горіхи – 20 г;
- журавлина в’ялена – 30 г;
- для заправки – оливкова олія, сіль і спеції.
Зелень слід добре промити, отрусити від води і викласти на тарілку. Зверху укладають нарізану пластинками хурму, моцарелу, присипають все кедровими горіхами і журавлиною. Залишається заправити салат і при бажанні перемішати його.
Паста з рікоттою
Сироватковий сир рікотта в поєднанні з пастою – блюдо для справжніх гурманів. Щоб приготувати його, знадобиться:
- сир рікотта – 250 г;
- улюблена паста – 300 г;
- свіжий шпинат – 300 г;
- горіх мускатний мелений – 50 г;
- часник – один зубчик;
- масло вершкове – 20 г;
- оливкова олія – 30 мл;
- спеції і сіль – за смаком.
Шпинат слід добре промити і відварити протягом 3 хвилин в злегка підсоленій воді. Потім зелень віджимають і ріжуть на дрібні шматочки. Заготівлю обсмажують на оливковій олії з додаванням часнику і мускатного горіха. Все необхідно довести до смаку сіллю і спеціями.
Відварені макарони змішують з обсмаженим шпинатом і додають трохи вершкового масла. Уже перед подачею на блюдо зверху викладають рікотту.
Паста з креветками
Для приготування знадобиться:
- креветки – 250 г;
- паста – 200 г;
- сир маскарпоне – 100 г;
- часник – один зубчик;
- зелень – 10 г;
- оливкова олія – 10 г;
- сіль і спеції – за смаком.
Поки варяться макарони, креветки обсмажують в оливковій олії з додаванням часнику до рум’яності. Потім додають сир маскарпоне, відварену пасту. Все перемішують і тушкують пару-трійку хвилин. Перед подачею блюдо прикрашають зеленню.
На десерт сорбет
Приготувати сорбет просто. Візьміть свіжозаморожені ягоди, подрібніть їх у блендері до однорідного пюре. У каструльці зваріть цукровий сироп з 1/3 склянки води і такої ж кількості цукру. Потім ягідне пюре і охолоджений цукровий сироп змішують, добре перемішують до однорідної маси, укладають в пластиковий контейнер і відправляють в морозильну камеру. Під час застигання сорбет бажано регулярно перемішувати.