Чи розрізняє близнюків функція «розпізнавання обличчя» нового iPhone X?

Чи розрізняє близнюків функція «розпізнавання обличчя» нового iPhone X?

Дослідження провів Business Insider – і результати здивували

Чи розрізняє близнюків функція «розпізнавання обличчя» нового iPhone X?
скрін з відео Business Insider

Функція Face ID нового iPhone X дозволяє розблокувати телефон лише тоді, коли його власник дивиться на пристрій, який реагує на риси обличчя конкретної людини.

Видання Business Insider провело цікавий експеримент, до участі в якому залучило двох зовні дуже схожих близнюків. Мета експерименту полягала в тому, щоб «обманути» iPhone X і змусити його розблокуватися при вигляді схожих рис обличчя.

Учасниками стали 36-річні Грег та Брайан Фібери. За їх словами, люди практично не розрізняють їх, коли бачать окремо. Навіть більше, близнюків плутають і рідні.

Однак iPhone X, що належить Брайану, не розблокувався при вигляді обличчя Грега, яких зусиль не докладали б ініціатори експерименту.

«Я був шокований, що iPhone X може вловити якісь відмінності між мною та братом, коли більшість людей не може. Так, і це був приємний сюрприз, що брат не зможе нишпорити в моєму телефоні», – прокоментував Брайан.

Нагадаємо, технологія Face ID, яка застосовується в новому iPhone Х, занепокоїла сенат США. Сенатори побоюються, що Apple отримає доступ до безлічі фото облич людей – власників айфонів.

Як ми повідомляли, Apple 12 вересня презентувала три телефони: довгоочікуваний iPhone 8, його більшу версію iPhone 8 Plus та високоякісний iPhone X преміум-класу.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло