Маск та Цукерберг публічно сперечаються, чи загрожує людству штучний інтелект

Маск та Цукерберг публічно сперечаються, чи загрожує людству штучний інтелект

Ілон Маск анонсував вихід фільму про штучний інтелект та його небезпеку

Маск та Цукерберг публічно сперечаються, чи загрожує людству штучний інтелект
фото https://elonmusknews.org

Мільйонери Марк Цукерберг і Ілон Маск через  соцмрежі сперечаються про майбутнє штучного інтелекту (AI), пише Business Insider.

У неділю Цукерберг виклав у Facebook відео, в якому він, готуючи барбекю в себе на задньому дворі, запитує: чому Ілон Маск так негативно ставиться до AI.

Маск, генеральний директор Tesla, SpaceX і OpenAI, відповів, що Цукерберг має «дуже обмежене» розуміння про те, що таке штучний інтелект.

Винахідник стурбований тим, що супермашини з АІ одного разу можуть стати загрозою для людства, і раніше зазначав, що АІ може бути ще небезпечнішим, ніж ядерна зброя.

Цукерберг прокоментував це так:

«У мене є досить сильні думки з цього приводу. Я сам оптиміст, тому налаштований дуже оптимістично. Я думаю, що ви можете створювати речі, і світ ставатиме кращим. Щодо AI в мене оптимістичні очікування. Я думаю, що люди, скептики, які драматизують всі ці сценарії кінця світу... Я цього не розумію. Це дійсно негативно, і я насправді думаю, що це дуже безвідповідально».

Цукерберг додав, що на його думку, штучний інтелект рятуватиме людські життя, коли буде вбудований в автомобілі для підвищення безпеки. Він також підкреслив, що АІ вже використовується в медицині, щоб точніше ставити діагнози і підбирати правильні ліки.

«Щоразу, коли я чую, як люди говорять, що АІ зашкодить людям у майбутньому, я думаю: «Так, технологія завжди може бути використана як для хорошого, так і для поганого, і вам потрібно бути обережним щодо того, де ви її будете використовувати», – зазначає Марк.

«Але чинити спротив розвитку АІ – це чинити спротив розвитку безпечних автомобілів і розвитку медицини», – безапеляційно заявив засновник Facebook.

На що Маск у Твіттері у вівторок написав:

«Я говорив з Марком про це. Його розуміння про штучний інтелект дуже обмежене».

Маск також анонсував, що незабаром вийде фільм про штучний інтелект.

Експети галузі AI вважають, що через кілька десятиліть комп'ютери, можливо, сягнуть рівня інтелекту людини, а деякі в цьому сумніваються. Однак, коли комп'ютери стануть таким ж розумними, як ми, кажуть експерти, – вони швидко перейдуть на етап «надрозумних».

Нагадаємо, Ілон Маск закликає ввести регулятивні норми в галузі використання штучного інтелекту, поки не надто пізно. «AІ є фундаментальним ризиком для існування людської цивілізації», – тривожиться Маск.

Тим часом в одному з торгово-офісних центрів Вашингтона робот-охоронець вʼїхав у фонтан і втопився у ньому. «Нам обіцяли літаючи машини, натомість ми отримали схильних до суїциду роботів», – коментують відвідувачі центру в мережі.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло