Учи англійську, розблоковуючи екран смартфону

Український ІТ-підприємець придумав, як розблоковуючи екран свого смартфону вивчати англійську

Учи англійську, розблоковуючи екран смартфону

Корисний і безкоштовний додаток придумав український ІТ-підприємець Микола Макуха, який на одній із конференцій дізнався від доповідача з компанії Google, що ми дивимось на екран телефону 100 разів щодня. Це наштовхнуло його на думку: «Чому б нам не вчити нові слова кожного разу, коли ми розблоковуємо екран власного смартфону?». Так народилася ідея вчити слова, розблоковуючи екран, над якою стартап-команда працювала близько 10 місяців.

За основу команда взяла три факти:

1. Інформація надовго засвоюється, якщо її вчити за теорією «Кривої забування» психолога Германа Еббінгауза.

2. За день у середньому ми дивимось на екран власного смартфону близько 100 разів.

3. Кожного разу, коли нам необхідно скористатися смартфоном, ми повинні його розблокувати.

Додаток LingvoScreen працює дуже просто. Кожного разу, вмикаючи телефон, на екрані ми бачимо іншомовне слово і три варіанти перекладу. Потягніть правильний переклад вправо і смартфон розблокується, а далі вже користуйтесь ним, як завжди. Якщо ж маєте час і бажаєте попрактикуватись, то стягуйте відповідь уліво і тоді додаток запропонує вам наступне слово для вивчення.

Програма безкоштовна та вже доступна для завантаження у Google Play.

Завантажити

Чому додаток ефективний?

Психолог Герман Еббінгауз ще 135 років тому довів, що якщо правильно та вчасно повторювати інформацію, то її можна запам’ятати на досить довгий період. Він розробив теорію «Кривої забування» і систему повторення інформації.

Ознайомившись із цією теорією, розробники LingvoScreen використали поради науковця й створили розумний алгоритм. Під час навчання програма сама слідкує, яке слово ви вчили, а яке ще ні, яке слово і коли саме вам варто повторити, аби досягти максимального ефекту запам’ятовування.

Все просто – розблоковуєш екран і під час цього вчиш слова, а розумний алгоритм слідкує, щоб ти нічого не забув.

У програмі закладено понад 3000 найуживаніших слів у 44 тематичних словниках. Сьогодні у додатку доступні 5 мов, що утворюють 20 мовних пар. Це українська, англійська, німецька, російська і французька мови. У планах зробити доступними для вивчення 25 найпопулярніших мов світу.

Бажаєте допомогти друзям легко вивчити нові слова? Порадьте їм користуватись корисними програмами на їх смартфонах, адже це вже не просто телефон – це повноцінний помічник особистісного розвитку.

А який розблоковувач екрану встановлено на вашому смартфоні?

КОМЕНТАРІ
Багато символів. Скоротіть на
Залишилось символів 1000
Заповніть форму, або
Заповніть форму або